Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Shilajit – ”den som förstör svaghet”

 

Under årtusenden har Shilajit använts för de allra flesta sjukdomar och obalanser. Den har en genomgripande verkan på cellnivå, och förstärker dessutom effekten av andra preparat. Det sägs om Shilajit att den utrotar all sjukdom. I vart fall menar vi att den genom att stärka immunförsvar och ge cellerna näring är mycket värdefull för alla former av obalanser.

Läs hur Shilajit fungerar

Det ligger i människans natur sedan barndomen att äta det som är sött, det är bränsle, liksom det som är fett. Det behövs för att vi ska växa och utvecklas. Och när vi får för mycket bränsle lagras det som fett, och statistiken säger att det lätt hamnar på mage, höft och rumpa.

I våra kroppar är det cellernas mitokondrier som omvandlar fett och socker till energi. När mitokondrierna överbelastas minskar vår energi, i kropp och sinne. Vår åldrandeprocess påskyndas och sjukdom får lättare grepp om oss.

Shilajit innehåller fulvosyror och humussyror och jag klipper från nätet en uppräkning av hur bra det kan vara – ursäkta om den blir för lång J   Samma saker kan man finna i de ayurvediska beskrivningarna av Shilajit.

En av anledningarna till de många verkningarna är att Shilajit dessutom innehåller spårämnen av de allra flesta mineraler, och detta i kolloidal form, dvs en form som gör att kroppen lätt kan tillgodogöra sig dem.

Som om detta inte vore nog är Shilajit också inflammationshämmande, och den moderna vetenskapen tycks allt mer komma fram till att inflammation är en bakomliggande grund till de flesta sjukdomstillstånd.

Du kan läsa och se mer om Shilajit här Dr John Douillard om Shilajit eller så kan du googla och finna nästan 800.000 träffar.
Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490