Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Ayurvedaskolan

Kursinnehåll >>   Kursledare >>   Aktuella kursdatum >>

Våra kursledare

Samtliga lärare har gått hela vår 10-stegsutbildning. De ger också privat hälsorådgivning efter tidsbokning och kan anlitas för föredrag. De flesta av dem ger dessutom ayurvediska behandlingar, t ex marma.

Maivor Stigengreen har i samråd med ayurvedaprofessor L. M. Sigh (BHU, Varanasi, Indien) strukturerat dessa kurs och ansvarat för utbildningen av kursledare och hållit ayurvedakurser i mer än 20 år. Idag har Lola Svedenbäck i Luleå funktionen som rektor, se mer under Luleå.

Maivor samordnar tillsammans med Lennart Eriksson resor och behandlingar på Rajah-klinikerna i Kerala, Indien. Se www.ayurveda-resor.se

Kursorter från norr till söder, samt Finland.

 

 

Luleå

tel 0920 - 22 18 10   www.humanhealth.se

Lola Svedenbäck har arbetat med Ayurveda sedan 2000 och är idag verksam inom Human Health. Ayurvedaskolan Human Health som bygger på tidigare Ayurvedaskolan i Markaryd. Lola är rektor och ansvarar för utbildningar till Ayurvedisk hälsovägledare, steg 1-10 samt de behandlingskurser som leder fram till Ayurvedisk terapeut. Lola är också ansvarig för hälsovägledare och kursledare runt om i Sverige.

Therese Wikström driver företaget Human health där hon arbetar som ayurvedisk hälsovägledare och terapeut sedan 2018. Therese håller utbildningar till Ayurvedisk hälsovägledare, steg 1-7 samt ska börja hålla behandlingskurser. Therese drivkraft är att med hjälp av ayurveda få människor att må så bra som möjligt både i kropp och själ.

Human Healths verksamhet omfattar förutom Ayurvedaskolan Human Health en ayurvedisk klinik med hälsovägledning och 20-talet behandlingar inklusive Pancha Karma. Reiki. Indienresor ordnas också.

 

 

Umeå

tel: 070-621 8387  www.greenbutterfly.se
Therése Georgsson vägleder dig till en bättre hälsa utifrån ett ayurvediskt och yogiskt perspektiv. Hon arbetar som ayurvedisk hälsovägledare och terapeut samt kundaliniyogalärare i Umeå med omnejd. Hon håller grundutbildning i ayurveda, steg 1-3. Hon håller även föredrag om Ayurveda vilket kan kombineras med yogapass och även gongmeditation.

 

Stockholm, Se Gränna

tel: 0390-41341

Susanne Montelius håller steg 1-10, se nedan på Gränna.

Gränna / Tranås - Adelöv

tel: 0732-01 75 31   www.yantra.nu

Susanne Montelius håller steg 1-10. Susanne har utbildat hästar och ryttare i hela sitt liv, efter en ridolycka började en mödosam väg tillbaks till hälsa. I sitt sökande efter hjälp, fann hon Ayurveda. Livsödet övervanns i och med detta möte. I takt med utbildningen skedde ett tillfrisknande och idag ser hon det som en gåva att få delge andra som vill finna sin väg till optimal hälsa. Håller kurser och utbildningar sedan 2005, På kursgården Gåvotomta utanför Gränna/Adelöv erbjuda Ayurveda Grundkurser-, Hälsovägledar-, Massage och Yogautbildning och Retreater.

 

Göteborg

tel: 0707-73 66 51   www.moveri.info/karin

Karin Persson träffas på Moveri - Centrum för terapi och friskvård, i centrala Göteborg. Hon ger hälsokonsultationer, marma- och abyangabehandlingar, föreläser samt håller Steg 1-3 i Ayurveda Egenvård. Karin är även Mediyogalärare och terapeut.

Svenljunga

tel: 0325-62 01 41   www.ingelarobertsson.se

Ingela Robertsson håller Steg 1 , ger hälsokonsultationer, olika ayurvedabehandlingar och håller föredrag och matlagningskurser. Du träffar Ingela i Svenljunga och Falkenberg, eller på andra platser efter förfrågan.

Kungsbacka

tel: 0736-392966    www.insikten.net

Eva Sundén har drivit sin verksamhet "Insikten" i ca 15 år. Hon arbetar med ayurvediska konsultationer, föredrag,  massager & shirodra, är även aromaterapeut och reikilärare. Eva har utbildningar i steg 1 till 3.

Varberg

tel: 0766-115450   www.ayurvedaskolan.se

Lena Nilsson har utbildat i Ayurveda i 20 år, och utbildar Steg 1-10.

Helsingborg

tel: 0708-564 110  www.jennysense.se

Jenny Green håller steg 1-3 och arbetar dagligen med ayurveda, yoga och hypnoterapi. Hon önskar sprida Hälsa för hela dig och det är hennes passion i livet. I sitt vackra hus i Helsingborg har hon hela ovanvåningen som sin studio och hon välkomnar Er hem till sig för konsultationer, massage, ayurvedakurser, yoga, workshop, RTT-hypnoterapi och mer. Hon har även yoga- och ayurveda-retreater och gör kroppsprodukter av de finaste råvarorna samt handknyter mala.

Olofström

tel: 0734-200 914    www.mayakropposjal.se

Jag heter Marie, och arbetar med Ayurveda i Blekinge.
Jag är Hälsorådgivare sedan 11 år tillbaka, tar emot för rådgivning samt en del Ayurvediska behandlingar. Sedan 2019 utbildar jag i alla 10 stegen. I mina kurser väver jag även in Yoga, meditation, symboler samt egen personlig utveckling. När vi ska möta människor är det viktigt att vi startar med oss själva. Jag kommer även ut till er och håller kurs ,om lokal och intresse finns (södra delen av Sverige)
 

Ronneby samt S:t Olof (Österlen)

tel: 070-333 8211   www.floweryoga.nu

Åsa Somesha Nyström vägleder mot en bättre balans i kropp, själ och ande med hjälp av Ayurveda, yoga & essentiella oljor.  Åsa håller steg 1 - 3 i byn Sankt Olof på Österlen och är även verksam i Malmö och Ronneby/Karlshamn.
Åsa har spelat in två cd-skivor, tillgängliga hos Ayur-Veda AB. "Yoga & Avspänning" och "Ögonyoga". Många uppskattar att vägledas av hennes lugna röst. Hon arrangerar också retreats hälsoresor på Österlen och i Indien. 

Malmö

tel: 0766-115450   www.ayurvedaskolan.se

Lena Nilsson har utbildat i Ayurveda i 20 år, och utbildar Steg 1-10.

Ystad

tel: 070-598 85 75   www.sattvaayurveda.se 

Lena Andersson jobbar i centrala Ystad i ett vackert sekelskifteshus. Mitt sökande efter min egen hälsa resulterade i ett helhetstänkande - Ayurveda. Yoga har förenat mig med ett mjukt och varsamt sätt att leva. Jag delar gärna med mig av mina Ayurveda, Yoga, meditation och dess filosofi. Du kan få kroppsbehandlingar, hälsorådgivning och jag håller Egenvårdskurser Steg 1 och 2.

Finland, Jakobstad

tel: +358 (0)50 5676 371

Britt-Marie Löw. När jag kom i kontakt med Ayurveda var det en stor glädje att komma till insikten att vi själva med enkla medel kan påverka vår hälsa. Det kändes som om jag hittat hem. Jag känner stor tacksamhet att kunna dela med mig av detta, såväl i Jakobstad som på andra orter. Britt-Marie håller Steg 1-7.

 

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490